Sunil Bahadoer (De Lindehof** in Nuenen) was jaren geleden bij ons te gast in Topchef. Hij maakt een kip masala naar recept van zijn moeder die wij daarna weer een beetje hebben verbouwd. Het is dus niet de zijne maar wel zijn inspiratie (je moet zo oppassen…, ik kreeg alweer op mijn kop over de Carbonara van een paar dagen geleden, met room…, en rode ui, hoe durfde ik!).

Kip Masala dus, superlekker, met roti van weliswaar groene spliterwten in plaats van gele… Voor het gemak heb ik de kip even van de botjes ontdaan na het garen, hoeft niet.

Recept Afdrukken
Kip massala
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit ui en knoflook in olie glazig en voeg tomatenpuree toe.
  2. Voeg massala toe en laat goed meebakken.
  3. Voeg na een minuut kip en peper toe, laat alles even goed bakken en zorg dat door af en toe roeren het niet aanbrandt .
  4. Voeg kippenbouillon toe, breng met de deksel op de pan aan de kook en controleer na 30 minuten de garing (voeg evt nog wat water of bouillon toe als je te weinig jus hebt). Breng op smaak zout en peper.
  5. Voeg eieren toe zodat ze warm en geel worden.
  6. Fruit ui en knoflook in olie glazig en voeg tomatenpuree en masalapoeder toe.
  7. Voeg vervolgens aardappelblokjes met kippenbouillon en water toe, breng aan de kook en stoom met de deksel op de pan gaar op een niet te hoog vuur.
  8. Voeg als de aardappelen bijna klaar zijn de kort geblancheerde kousenband toe en roer goed om. Voeg eventueel meer bouillon toe, breng op smaak met zout en peper en serveer met roti.
Recept Afdrukken
roti
Maaltijd garnituur
Keuken Indiaas
Porties
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Indiaas
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de erwten in 20 minuten halfgaar, laat uitlekken en maal fijn in de blender.
  2. Meng ertwenpuree met komijn, knoflook, mme jeanette en zout.
  3. Meng zelfrijzend bakmeel met water en kneed tot een deeg. Maak balletjes van het deeg, druk met je duim een kuil in het balletje, viel met erwten en druk in een draaiende beweging dicht.
  4. Rol dun uit met een deegroller en bak om en om in hete olie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.