Van de kip is kippendij favoriet bij mij, en die lekkere sot ‘y laisse natuurlijk (“het is de zot die het laat zitten”), die kleine stukjes kip onder het karkas…
Kippendij dus, mag met bot maar ik ben niet zo’n kluiver, dus voor mij lekker ontbeend. Even aanzetten en al gauw afblussen met witte wijn, bouillon en room. Pruttel-pruttel-pruttel en klaar.
Koken is niet moeilijk, echt niet, en dit is echt superlekker.

Porties |
|
Ingrediënten
- 1 witte ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geraspt
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 kg kippendij-filet, gesneden
- 300 ml witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 300 ml room
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Bak ui glazig in olie in een braadpan, voeg knoflook toe en laat nog een minuut garen.
- Bestrooi kip met zout en bak om en om lichtbruin.
- Blus de aangebraden kip af met witte wijn, breng kort aan de kook om de alcohol in de wijn te verdampen, en voeg warme kippenbouillon en room toe.
- Breng de kip tegen de kook aan en laat 30 minuten garen met de deksel half op de pan.
- Controleer na 30 minuten de garing van de kip en de dikte van de saus. Eventueel kun je de saus nog iets in laten koken, als de kip al erg gaar is haal je die er even uit en kook je alleen de saus in. Breng vlak voor het serveren op smaak met zout en peper.