Elton John was te gek, wat een energie. 76 is die man en hij gaat maar door. 2,5 uur non stop met 1 jasjes-wissel van 3 minuten. Als er tussen de songs 15 seconden zaten is het veel, bizar!
We hebben van tevoren een taxi geritseld en dat is maar goed ook, want ondanks dat we voor de toegift vertrekken, eigenlijk best een beetje respectloos, is het buiten al goed druk. Mickey brengt ons naar Kiln, de 2de tip van Marco, maar het gezicht van mijn lieve Okky betrekt als ze hoort dat het een Thai is. Ze is niet into chili, helemaal niet zelfs, en ze is aan het einde van haar latijn, met een early rise in het vooruitzicht (uiteindelijk slapen we van 00:30 tot 5:30, prima dus, de jeugd van tegenwoordig kan niets meer hebben).
We zijn de laatste die aanschuiven aan de rvs bar en de mannen hebben er zin an (niet echt, maar dat had ik vroeger ook met zo’n laatste bon, 5 minuten voordat de keuken sluit). De gehele achterwand van de bar wordt ingenomen door houtskool-vuurtjes (4), ik zie een kleine rijstkoker en in de hoek een frituur en dat is het. We starten met een spectaculair bordje langoustines met bergamot, kumquat en sweet mint. De lango’s zijn nog rauw en doorgesneden, het is niet normaal lekker.
De ‘slow grilled chicken & soy’ is ook top en evenaart de mals- en sappig-heid van de kip van Rita’s van vanmiddag, de Northern laap sausage (laap betekent gehakt, deze is van varken) is prima.
Er is meer laap, ik houd ervan, weer van varken maar dan rul gebakken, briljant op smaak gebracht en gemengd met getoaste rijst die daarna is fijngemalen. De boel knarst licht tussen de tanden maar dat maakt de laap juist lekker.
Okky moet even wennen aan de ‘stirfried Cornish greens & soy’, maar omdat er alleen knoflook en geen pepers inzitten glijdt die gewoon naar binnen.
De ‘slow grilled gurnard’, rode poon die zomaar 20 minuten op het bovenste rekje boven het open vuur heeft gelegen, is voor pappa en valt tegen. Vis, gewoon vis, met een stukje limoen.
De Tarnworth loin chop, 30 minuten afwisselend op het hoogste en het laagste rekje gegrild en daarna nog 10 minuten gerust, is heerlijk, maar de galangal relish ‘on the side’ is werkelijk meesterlijk.
Het schaap (de dochter) ligt ondertussen half op de bar te slapen en heeft het ijskoud (het is hier ook koud, aan de voorkant gaat het nog wel want een meter verder branden er 4 bbq’s, maar achter je snijdt de -8 door je hempie), dus 50 minuten na binnenkomst nokken we als laatste gasten af. Toptent!
Kiln|58 Brewer street|London|GB