Shakshuka komt uit het Midden Oosten (Israël en Libanon), en wordt aldaar voornamelijk als ontbijt, brunch of lunch gegeten. Klik hier voor the real thing zoals ik die in Tel Aviv at, of gebruik onderstaand recept voor een variant met kapucijners, want die staan vandaag in Julius’ voorraadkast (op het plaatje staat een iets ruimere variant).
Toch liever aan de Hollandse rijsttafel, klik dan hier voor de aanwijzingen, een recept kun je het niet noemen.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 draadjes saffraan
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander gekneusd
- 1 tl paprikapoeder
- 2 ui gesnipperd
- 3 knoflook gehakt
- 1 Spaanse peper gehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 2 rode puntpaprika gesneden
- 400 g tomaatblokjes uitgelekt
- 1 gezouten citroen in kleine stukjes
- 150 g kapucijners gespoeld
- 12 g olijven
- 100 g feta gebrokkeld
- 4 eieren
- 1 el peterselie gehakt
- 1 el munt gehakt
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak saffraan, komijn, koriander en paprikapoeder aan in een droge pan tot de geuren vrijkomen.
- Fruit ui, knoflook en Spaanse peper met komijn, koriander en paprikapoeder aan in olijfolie en voeg tomatenpuree toe.
- Bak 2 minuten door en voeg puntpaprika, tomaat en gezouten citroen toe, breng tegen de kook aan en laat iets indampen.
- Voeg kapucijners, olijven en feta toe en breng op smaak met zout en peper.
- Maak met een lepel kleine kuiltjes in de shakshuka en breek daar de eieren boven. Laat garen zonder dat je de eieren beweegt tot je de eieren voldoende gestold vindt, eventueel leg je even een deksel op de pan..
- Serveer met de groene kruiden.