Foutje bedankt… Appels staan in de voorraadkast deze week en daar hangt m’n kaneelcake met ongezoete appelmoes aan vast.
Ik doe het wat rustiger aan met de alcohol (0) en vooral met de carbs (koolhydraten, dus geen aardappels, pasta, rijst, brood en vooral suiker). Alcohol is gek genoeg geen enkel probleem, het zal de mindset zijn, maar brood vind ik lastig. Om me nu niet helemaal alles te ontzeggen bak ik af en toe een cake.
Ti’s een beetje paleo en behalve de ahornsiroop mag ik alles eigenlijk wel hebben (ik was laatst de ahornsiroop vergeten, is toch minder).
Sharing is caring zeg maar, dus ik deel ‘m graag (zoals zoveel…).
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 eieren
- 215 g appelmoes
- 165 g amandel-pindakaas
- 95 g ahornsiroop
- 130 g amandelmeel
- 30 g tapiocapoeder
- 1 el kaneelpoeder
- 1/2 tl geraspte nootmuskaat
- 1 tl baksoda (sodiumbicarbonaat)
- 1/2 tl zeezout
- 100 g gele rozijnen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng eieren met appelmoes, amandelpindakaas en ahornsiroop in de keukenmachine (KitchenAid).
- Meng amandelmeel, tapioca, kaneel, nootmuskaat, baking soda en zout in een mengkom.
- Meng de droge door de natte mix en vouw de rozijnen met een spatel door het beslag.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm, leg een bakpapiertje opzet beslag en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.