IJzig koud, tijd voor een balletje gehakt, maar dan wel een hele lekkere…:

1. maak gehakt aan met panko, broodkruim, losgeklopt ei, zout en peper, nootmuskaat en peterselie 


2. bedek de bodem en randen van een klein bakje met gespoeld varkensnet en laat aan alle kanten goed overhangen

3. bedek de bodem en de randen van het bakje met 2/3 van het aangemaakte gehakt en houd een kuiltje in het midden

4. meng het resterende gehakt met ham en kaas en vul hier het kuiltje mee

5. vouw het darmnet over het gehakt en knip de randen bij 

6. stort voorzichtig de crepinette uit de vorm en bak aan alle kanten zacht in de geklarifieerde boter, aroseer regelmatig tot gaar

7. serveer met een lauriersaus


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.