In de herhaling, heerlijke kabeljauw met chorizo (terre et mer) van de barbecue..
Instructies
- Pureer olie, knoflook en zout in de blender en voeg koriander toe (met stelen).
- Laat afwisselend op hoge en lage toeren draaien tot een gladde puree en meng met de mayonaise.
- Laat de smaken een half uur infuseren en stel eventueel bij met zout en peper.
Notities
Niet dol op koriander? Helemaal niet raar, dit is namelijk genetisch bepaald via het gen OR6A12. Bij een onderzoek onder 30.000 proevers bleek dat 1 op de 6 proevers last heeft van een overdadige zeepsmaak in de mond na het eten van koriander, dit waren allen dragers van dat dubbele gen! Braintraining zou je er vanaf kunnen helpen, maar of je daar zin in hebt. Vandaag geen koriander dus? Laat het weg en verdubbel de knoflook, of gebruik platte peterselie, of kervel in plaats van koriander.
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 kabeljauwfilets van 150 g allemaal gelijke diktes
- 24 plakjes chorizo
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
- Leg 6 ‘groepjes’ van elkaar overlappende plakjes chorizo (4) op de plancha en leg er na 2 minuten de stukken kabeljauw op.
- Gaar nog 3 minuten door en draai om.
- Laat de kabeljauw doorgaren tot een kerntemperatuur van 55ºC.
- Serveer direct met de koriander-, of een andere -aioli.
Klinkt superlekker, Julius, alleen is het recept nog niet bijgevoegd….
Vanavond gemaakt, heerlijk!
Hadden flink aoli over, volgende keer maak ik iets minder.
Omdraaien kabeljauw bleek lastig, viel deels uit elkaar. Is daar een tip voor?