Om een beetje in de sfeer te blijven alvast een receptje uit mijn nieuwe boek,

6 personen

1              maal het brood tot kruim in de keukenmachine en meng met kaas,           bieslook en paprikapoeder.

2              meng de eiwitten voorzichtig met het brood-kaasmengsel en vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot. Zet minimaal een half uur in de koelkast.

A la minute

3         verwarm de frituur voor tot een stukje wit brood in 30 seconden bruin is, en bak hierin de kroketjes in 3 minuten goudbruin. Niet teveel tegelijk en regelmatig draaien!

 

* Van origine een Spaans recept, vandaar de Manchego. Waar het om gaat is dat de kaas hard en een beetje pittig is. Probeer anders eens Reypenaar of Old Amsterdam.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.