Ik ben van de koolhydraten af (among other things) en dat bevalt goed. Omdat ik af en toe toch zin heb in iets buiten de 3 maaltijden om knabbel ik al een paar maanden regelmatig aan een kaneelcake gemaakt van amandelmeel (no carbs dus). Ook dat bevalt goed maar ik heb ook wel eens zin in iets anders, iets hartigs. Die kaneelcake is supermakkelijk, op basis van ongezoete appelmoes en amandelmeel, en ik denk dat moet ook met kaas kunnen. En dat kan!

Hieronder een eerste probeersel, let op, ze is nog in de testfase, maar ik vond het resultaat al erg goed, al zeg ik het zelf (ik vond ‘r wel erg donker maar mijn Canadese oven is lastig in te stellen en misschien ligt het ook aan het biologische amandelmeel waar de amandelschilletjes doorheen zijn gemalen). Het idee is dat je er zelf nog een eigen invulling qua smaak aan kunt geven, op basis van de soort kaas, of met andere smaakmakers (komijn, fenegriek, chili…). Succes!

Recept Afdrukken
Kaascake
Maaltijd snack
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Maaltijd snack
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit sjalot samen met bacon glazig in olijfolie en laat afkoelen op en dubbel vel keukenpapier.
  2. Meng met een garde eieren met appelmoes, en geraspte kaas.
  3. Meng amandelmeel, tapioca, kippenbouillonpoeder, baking soda en zout in een mengkom.
  4. Meng de droge door de natte mix en vouw de sjalot-bacon met een spatel door het beslag.
  5. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  6. Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.