Ik ben op een kleine culitocht met m’n vriend Ron in het zuiden en we zijn gisterenavond begonnen bij Studio in Maastricht. Ik heb hier al 2 keer eerder over geschreven dus dat doe ik nu niet, laat ik alleen zeggen dat we bij het vertrek tegen de chef hebben gezegd dat we niet snappen dat hier niet al minimaal 1 Michelinster is gevallen, terwijl ze al eigenlijk op de 2 zitten.

De ontvangst bij kasteel Wittem is allerhartelijkst op het parkeerterrein door een mevrouw die later de bazin blijkt te zijn. We worden in de bar geplaatst, ik ga maar weer eens aan het water en er worden ter plekke 2 amuses gemaakt, terwijl chef Guido Braekens ons een hand komt geven. Een deegbakje met Noordzee-krab, sanchopeper en Japanse zalmforeleitjes (Ikura) en een ander bouwsel met crème van tomaat, basilicum en pinboompitten. Bedien zijn zalig maar beiden zijn ook best zwaar, dat beloofd wat…

We gaan aan tafel in restaurant Julemont voor de 3de amuse, wat een verrassing wordt genoemd. Aan tafel wordt een dot schuim uit de kidde op een bord gespoten, daarop komt rode biet, daarop geschaafd ijs van foie gras. Mooie maar heftige smaken, in het gedrang ben ik vergeten waar de paling zich bevond, op het bord of in het schuim hahaha.

Een stukje wonderschone tonijn betekent de aftrap van het menu. Daarbij wat oester, passievrucht, sambal en Imperial Heritage kaviaar,

gevolg door een vierkantje van wagyu tartaar (Kagoshima), met gepofte ui, zwarte knoflook, unagi (Japanse zoetwaterpaling) en Hollandaise saus. Er zit nog een krokantje met meer tartaar bovenop het vierkant, wat binnen een lunchmenu eigenlijk al voldoende was geweest.

Ook de zeebaars met yuzu, mosselen, miso en pompoen is geen misselijke portie, zeker met die 4 grote mosselen erop, wel erg lekker.

De tarbot met cèpes, vin jaune, peterseliewortel en brioche is wonderschoon maar overdekt met witte truffel, wat niet op het menu staat. Ik ben d’er niet dol op zeg ik eerlijk, maar de chef wou ons verwennen…

De langoustine met sepia, tandoori masala, kokos en mango heeft een cuisson die je zelden tegenkomt zo goed, en is ook qua smaak dik in orde.

Ree met aardpeer, hazelnoot, mole en vijg vinden we allebei een lastige, het blijkt dat Ron en ik beiden niet dol op ree zijn. Kan gebeuren!

Geen dessert, mag niet van Montignac, maar wel wat kaas, waarbij een apart kaartje waar de gekozen kazen op zijn aangekruist, mooi detail!

We hebben, hoewel wat zwaar voor de lunch, ontzettend goed gegeten. Technisch zeer goed en mooie smaken.

Julemont|Kasteel Wittem|Wittemer Allee 3|Wittem|NL


Reacties

  1. Door Coen

    Meerdere malen gegeten. Heel fijn. Mooie combinatie met 18 holes golf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.