Voor een vriendin die niet lekker is wordt per tourbeurt gekookt en een paar dagen gelden waren wij aan de beurt. Jachtshotel! Makkelijk, idiotproof, goed te bewaren en een restje eventueel even in te vriezen, dan kom je al snel op jachtschotel (of op 200 andere gerechten maar ik had zin in jachtschotel…).
In mijn winkeltje vroeger noemden we deze “Jachtschotel “Bocuse” maar ik heb geen idee meer waarom, het kan niet aan dat blikje tomatenpuree liggen denk ik en verder is er echt niets culinairs aan, als je tomatenpuree al culinair vindt.
Jachtschotel dus, en ik maak altijd 2 x het recept, meteen via de freezer richting onze uit-huis-wonende kinderen, ideaal en nog makkelijk ook!

Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
minuten
|
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 100 g boter + wat extra
- 1 kg rundergehakt
- 70 g tomatenpuree blikje
- 1 l groentebouillon
- 1 kg witte kool gesneden
- 1,2 kg aardappelpuree
- 100 g geraspte kaas*
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Fruit ui glazig in boter, voeg gehakt toe en bak met behulp van een vork tot rulle korrels.
- Voeg tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
- Breng groentebouillon aan de kook en blancheer hier de kool enkele minuten in. Giet af en bewaar de bouillon voor een andere toepassing.
- Smeer een braadslede in met boter, vul met witte kool, daarop gehakt en eindig met een laag aardappelpuree gemengd met geraspte kaas.
- Zet de jachtschotel 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven.