Op de valreep nog even iets over de nieuwste “asian bar” van Amsterdam, Izakaya, op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Ruysdaelkade. Zelden kom ik in 48 uur 2 keer in hetzelfde restaurant, Bo Bech in Kopenhagen was dit jaar een uitzondering, Izakaya was de tweede (en laatste).
Op maandag eerst de perfecte afsluiter van de jaarlijkse G6-kerstlunch, en 2 avonden later de perfecte locatie om mijn dochter haar 18de levensjaar in te laten gaan. Beide avonden zitten we aan de Chef’s table, zeg maar het verlengstuk van de werkbank van de sushi chef, met vol uitzicht op de zaal en de bar, waar ze na 6 weken al met de benen buiten hangen. The place is hot zullen we maar zeggen.
Executive chef is Hariprasad Shetty, die we al kennen van “zusterzaak” Momo, en die daarvoor head-chef was bij Nobu in London, en die ons beide avonden niet uit het oog verliest, en vooral zorgt dat jarige-en-niet-vis-etende-dochter volledig in de watten wordt gelegd.
Een kleine greep uit het menu; pimentos de padron met yuzu en miso, grilled langoustine Martini, oester in filodeeg met oscietra kaviaar, crispy rijst met spicy tonijntartaar, beef tataki met uien-ponzu en knoflookchips, softshell krab temaki, panfried baby-inktvis met gele Jalapeño dressing en de ongeëvenaarde allerlekkerste superzachte en juicy springchicken (gegrillde kippendijen), je weet niet wat je proeft!!
Beginnen met één van de vele gin-tonic variaties en daarna een glas chardonnay Longview “Blue Cow” uit de Australische Adelaide Hills (2010) erbij en je hebt een super avond.
www.izakaya-amsterdam.com