Beste Juul,
Dat je ons, zonder weblog, ook kan volgen.
Wij dus ook zo’n paddo kwekerij in het schuurtje. Een ruime oogst (de eerste van de beloofde 5!!!) was ons deel.
Vandaag een deel in de risotto verwerkt. Morgen een boerenomeletje met kabouterhuisjes bij de lunch??
Nog even hoe wij vanavond in 30 minuten een overheerlijke risotto op tafel zetten:
Bosuitjes fijngesneden fruiten in de olijfolie. De paddooogst (vanavond dus de Shitaki) erbij in reepjes gesneden.
Het geheel fruitend goed omscheppen en 3/4 van de shitaki’s weer uit de pan, om ze al dente (minder snotterig) te houden.
De risottorijst (de onovertroffend Lassie Risotto rijst, ook goed voor paella en roerbakgerechten, maar daarover in ons volgende boekje) toevoegen, en blijven omscheppen tot de rijst er glazig uitziet en afblussen met witte wijn. Vanavond de Chileen Oveja Negra, waarbij de stijlvolle, exotische en aromatische druivensoort Viognier net wat extra’s aan de Chardonnay heeft toevoegd, inderdaad het zwarte schaap onder de veelbelovende witte chilenen (Gall en Gall).
Aan deze licht inkokende prut geleidelijk toevoegen enkele soeplepels bouillon, heel smart gemaakt met blokjes in heet water uit de Quooker van mijn grote vriend Walter Peteri uit Ridderkerk. Altijd blijven omscheppen en proberen van de Chileen af te blijven. Liefdevol omleggen van de brei is het belangrijkste van deze maak, anders is het gedaan met de smaak!
Vers gemalen peper erover. Na ongeveer 15 minuten (net nog smart??) geraspte gerookte kaas toevoegen en een blokje roomboter. Geheel laten smelten, de rest van de paddo’s toevoegen en even laten staan terwijl je de tafel laat dekken en je onderhoud met de gasten in de keuken. Hierna een 2e fles open trekken en genieten!
De hoeveelheden zijn geheel naar intuïtie en bui, waardoor de risotto elke keer verrassend anders, maar altijd heerlijk, uitvalt!!
Liefs uit Brielle, dank voor de paddo’s Willie!!,
Janine en Peter
I think this is a real great blog post.Much thanks again. cdgcadbfdfad