Na 5 weken in de bush in Port Hardy nemen we het er even van en gaan we een paar keer achter elkaar ‘op restaurant’ in and around Courtenay (we zitten nog steeds op Vancouver Island). We laten ons adviseren door de locals en komen bij het Italiaanse restaurant Falcone terecht

Falcone zit in schattig geel huisje met een terras onder de bomen, en een mooie tuin in het rustige deel van een winkelstraat. De zaak is eigendom van de aardige Cassidy McLeod (Schotse afkomst, niets met Italië te maken) die me niet alleen van tevoren volledig heeft uitgecheckt, maar ook een beetje popi begint te doen over de ‘European Cuisine’ en die vooral dan in Kopenhagen, waar hij naar later blijkt nog nooit is geweest. Onze dochter haat hem vanaf het eerste moment, ik vind hem wel okay.

We krijgen een amuse in de vorm van een soort gefrituurde blini met wat vitello, die een beetje de allure van een oliebol heeft, maar wel gewoon lekker is.

Vooraf tortellini gevuld met kip, met ingekookte room en verse doperwten. Cassidy, voormalig chef nu uitbater, werkt alleen maar met seizoensproducten en als de eerste oogst van het land komt moeten er gewoon doperwten op het menu, met tortelinni en room. Moet gewoon!!

De cuisson is op de rand van al dente, de smaak is lekker, alhoewel de vrouw de gefrituurde courgettebloem die erop ligt laat voor wat ‘ie is.

Pièce is gebakken heilbot met een kreeftensaus, die een perfecte cuisson heeft. Bij navraag over de aanwezige groene kleur en het ontbreken van kreeftensmaak, blijkt de vis met een dragonsaus te zijn gekomen. De smaak is erg lekker, maar mag ik het een beetje knullig vinden om het op tafel te zetten en bij navraag te zeggen dat die saus gisteren in het menu zat..?

We hebben het heerlijk, laten we niet te veel zeuren, en alles is lekker. We balen voor Cassidy dat hij op deze prachtige zomeravond maar 1 2-tje en 1 3-tje (wij) heeft, maar daardoor heeft hij wel tijd om ons wat goede tips te geven, van restaurants van allemaal hele ‘goede vrienden…’

Il Falcone|536 Sixth St|Courtenay, BC, Canada


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.