Vrijdag visdag dus lekker aan de garnalen maar wel Aziatisch. Stevige smaken, mèt een pepertje, maar dusdanig dat je de garnalen nog wel proeft. De hoeveelheden van de Spaanse peper en sriracha staat niet in graniet gehouwen, doe het een beetje naar smaak, niet teveel als je niet te pittig wilt eten.
*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!
Recept Afdrukken
hot & spicy shrimps
Instructies
Maak een marinade van sojasaus light, knoflook, bosui, Spaanse peper, citroengras en sriracha en marineer hier de garnalen een uur in. Laat de garnalen uitlekken maar bewaar de marinade.
Verwarm een wok totdat "ie" walmt, voeg olie toe en bak hier 1 minuut de garnalen in op één kant.
Draai de garnalen om en voeg minimaal de helft van de marinade toe. Wacht tot alle garnalen rood zijn gekleurd, schep uit de wok, laat de saus nog iets inkoken en serveer direct.
Notities
*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!
heerlijke garnalen +saus ik had er romige room saus knoflook taglitelli bij heerlijk