Geen hogere wiskunde, de hotdog, maar wel een snack waar je hoog mee kunt scoren als je hem een beetje lekker maakt! Dit is niet echt een recept, meer een lijstje met tips en voorbeelden. Het meeste werk zit ‘m in de mise en place, daarna is het knallen!
Een hotdog bestaat uit een paar onderdelen;
1) het broodje. Gewoon een simpel hotdog broodje, wel warm, niet krokant.
2) de worst, een knakworst! Zoek een slager die ze zelf maakt, ze bestaan!
3) de saus, best een belangrijke smaakmaker.
4) het garnituur, voor meer smaak, en misschien een crunch.
10 hotdogs
Simple; broodje-worstje-sweet mustard-ketchup
Thai; broodje-worstje- mayo+Thaise dipsaus-gefrituurde uitjes-koriander
USA; broodje-worstje-warme zuurkool-witte bbq-saus
Japan; broodje-worstje-wakamé-mayonaise met wasabi (20:1)-furikake
Marokko; broodje-lamsworstje (merguez)-mayonaise+harissa (10:2)-hazelnoten
Oriental; broodje-worstje-atjar-ssam jang- gefrituurde uitjes
Italie; broodje-worstje-gremolata-krokant gebakken spek-basilicum
Lucious; broodje-worstje-zacht gekookte kwarteleitjes-Hollandaise saus-peterselie
Mexico; broodje-worstje-salsa avocado-zoetzure tomaatjes-Poblano
spicy; broodje-worstje-chilijam-mangochutney-citroenaioli
Veel plezier!
Foto’s en aanwijzingen komen uit Simple Smart BBQ