
Wie mij goed kent, en dat zijn er niet veel, weet dat ik leef voor de golfsport. Weer of geen weer, ik ben op de baan te vinden, sleep mezelf van bunker tot bunker en leef voor de 18dehole….. Niet dus, eerder de 19de! Ik heb het in m’n jonge jaren een beetje gedaan, ben zelfs nog een paar jaar lid geweest van de Amsterdam Old Course, maar toen ik een paar jaar geleden mijn schouder brak greep ik dat direct aan om afscheid te nemen. Spulletjes op Marktplaats en wegwezen! Toen ik evenwel werd gevraag door de Hilversumsche Golfclub 10 mannen in het kader van hun 100-jarig bestaan een potje te laten koken voor 150 andere leden stond ik direct klaar. 12 uur verzamelen met een bakkie, kwart over 12 de keuken in en kwart over 5 op scherp met wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm, tataki van tonijn met wasabimayonaise en zoetzure bloemkool, crème van pompoen met gegrilde gamba, montadito met Serranoham en gebakken kwarteleitje, kroketje van Reypenaer met grove mosterd, blanquette de veau met rijst en wilde rijst en lauwwarme ratatouille, en tropische syllabub met ananas en passievrucht. Een wild feest, met 9 losgeslagen projectielen (we hadden 1 afvaller) die zich prima lieten leiden, en rotsen in de branding Emil (de uitbater) en Wim (de chef) die daar lachend doorheen laveerde. Iedereen zijn eigen taak werkt in deze nog altijd het beste, en één voor allen, allen voor één. Toen ik na de eerste amuse dan ook op het podium werd geroepen met de kameraden, stonden daar 9 koks en een trotse coach. Morgen het eerste gerechtje van deze mooie dag in de receptenbak, nu even met de paardjes het land in. Ta ta……
