Het zit erop, 12 weken Masterchef met in het midden een door longonsteking volledig verknalde vakantie. Van die 12 weken draaien heb ik er ook nog één in bed gelegen, dus als ik heel eerlijk ben, ben ik blij dat er even rust is.
Ik mis mijn maten, Peter en Alain, nu al, maar mijn huidige uitzicht, over een baaitje aan de Middellandse zee, doet het beter dan de spiegel in mijn kleedkamer waarvoor ik op een te lage stoel over mijn laptop heen hing…
Middellandse zee…, wat doet ie daar nu weer…?
Ik heb er een goede gewoonte van gemaakt om ‘m direct na een opnameperiode te smeren. Je zit zo in zo’n programma, gaat er op het laatst van dromen, dat direct cold turkey in een andere omgeving voor mij het beste is, alleen! De vrouw vindt dit niet lachten, dat weet ik, maar ik heb na 5 seizoenen Topchef ontdekt dat het mij enorm helpt.
Op het moment verenig ik by the way ook nog eens het nuttige met het aangename want werk ik koortsachtig aan mijn nieuwe boek, recepten met ouderwetse smaken. De basis is er, nu nog in gewone mensentaal en dat het ook allemaal een beetje klopt.
Ik doe dit al jaren vanuit een vaste stek in Rosas, een heerlijk klassiek Spaans hotel, wat helaas pas volgende week open gaat. Ik ben dus uitgeweken en zit in kunstenaarsdorp Cadaques, ook geen straf. Uitkijkend over de baai, waar nog verrekte weinig bootjes liggen, wen ik aan de rust, zo maar eens even lunchen…