Ik ben met mijn vriend Bert op stap, voor Julius bar&grill zijn we op zoek naar lekkere wijn. Niet alleen voor de zaak, natuurlijk voor de zaak, maar ook voor ons zelf. Het beste adres wat ik ken, waar je de oude wereld een tikkie afschud en je onderdompelt in de nieuwe wereld, is AdBibendum in België. 

Gastvrijheid met een grote G weet ik van de vorige keer, maar toch laat ik de kans niet voorbij gaan om even bij mijn oude vriend Roger van Damme langs te gaan, de tovenaar van Het Gebaar* in de botanische tuin van Antwerpen. Patissier van huis uit (en Zeeuw) maar ondertussen doet hij het hartig ook fantastisch.

We starten met een erwtensoepje als amuse, alle smaken kloppen behalve het gewicht, de zwaarte. Superlicht als een veertje maar toch erwtensoep. 

Roger is van de 1-gerecht policy, geen ingewikkelde degustatie-menu’s, dus ik eet krokant gebakken speenvarken met varkenswangetjes, met een scala van garnituurtjes erbij van prei, appel en gekarmeliseerde groentes. Pickels en curry erbij en mij hoor je 20 minuten niet (alle gerechten zijn door Roger ontworpen om in 20 minuten een tour langs de diverse bereidingen te maken…)

Het dessert is een combinatie van melk- en witte-chocolade met mandarijn, abrikoos, pistache en hazelnoot, ook weer een plaatje, al denk ik qua opmaak dat ik in een wedstrijd ben terecht gekomen. Smaken zijn waanzinnig. Een fijn adres, in de tuin tussen de chic van Antwerpen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.