Het Bosch van mijn vriend Ferry (wat heb ik daar een hoop lol gehad en veel lekker gegeten), wordt nu bestierd door de jongere generatie. Ferry zit lekker met Nicoline in Javea in zijn Casa Coline (klik hier voor meer info over deze heerlijke boutique b&b) terwijl zoon Danny met zijn vrouw Leanne tijdens en na de lockdown de schouders onder Het Bosch hebben gezet. Doordat Fer nu in het verre Spaanse zit kom ik er wat minder maar dat gaat veranderen want ik heb er onderlaatst weer eens erg goed gegeten.
Knapperig brood met saffraanboter en mais is de eerste hit maar ook de met rode biet gepekeld zalm (zie boven) is lekker, met parels van roos, thee van tomaat, crème van knol met witte chocolade en avocado.
Terwijl Danny de Saint Veran nog eens bijschenkt komt er een mooi stuk kabeljauw met dille, doperwt, crème van artisjok, krokante artisjok en bospeen, allemaal lekker. De kabeljauw heeft een mooie cuisson en is lekker ‘groen’, de saus is top.
Toe, mijn vriend Ferry wil altijd afsluiten met wat zoets, krijgen we een ‘melktaartje’ van amandel en Italiaanse merengue, met ijs van citroenmelisse. Ik ben nooit zo van de sorbet maar deze is super-lekker-fris.
Ik was hier zaterdag 23 april voor de lunch. Terwijl er een klein zonnetje doorbrak zaten we heerlijk achter het glas op het terras (zonder terrasverwarming).
Het Bosch Waterfront Kitchen | Jollenpad 10 | Amsterdam