… maar dan aan de voorkant, daar ging het vorige week maandag over in Le Garage (het lijkt wel of ik daar de hele week ben geweest…). Meer aandacht voor de bediening, tafelbereidingen en service. De laatste jaren krijgen de chefs langzamerhand een soort popsterrenstatus terwijl de voorkant wordt vergeten. 

Niet vandaag, daar zorgen het duo Braakhekke en Walthaus wel voor, zonder het culinaire uit het oog te verliezen. We starten met wat makreel op quinoa, daarbij een Soave van Pieropan (I, 2012), waarna de eerste tafelbereiding, prachtig varkensrib uit de couveuse (zo noem ik zo’n supergave trolley). Garnituur is gegrilde kool van de rotissoire, superlekker! We blijven bij het wit, Savennière Clos Saint Yves van Florent Baumard (F, 2010). Je had het natuurlijk al begrepen, alle wijnen vandaag komen van Residence wijnen, voor de consument te verkrijgen bij hun zusterbedrijf De Gouden Ton.

Pièce, hoe kan het anders, is de canard à la presse. De bekendste uitvoering is die van Claude Terrail, de in 2006 overleden nestor van de Franse gastronomie (La Tour d’Argent in Parijs, op het hoogtepunt 3 Michelinsterren), die nog steeds dagelijks op een podium wordt bereid. 

Ik at daar zelf ooit met Ricardo eend 1.112.348, en had later het gevoel dat hij voor hetzelfde getal op de rekening stond! Vandaag wordt hij iets anders bereid, maar de basis is tamme eend waarvan het karkas na garen en fileren in een eendepers wordt samengeperst om met het uitgeperste bloed een saus te maken. Superlekker gerecht, met een prachtig glas wijn, Marsannay van Sylvain Pataille (F, 2010). 
De laatste tafelbereiding laat ik aan me voorbij gaan, geitenkaas gemengd met blauwe kaas en wat rode port, ik proef maar ik kan maar niet wennen aan dat blauwe spul. Een supermiddag waarna Gijs en ik maar niet naar huis willen…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.