De avond voordat we naar La Douce France vertrekken eet ik op aanraden van mijn zuster bij Heisa in Ouderkerk aan de Amstel, onze hometown. De smulsmurf, onze dochter, is met me mee, dat wordt gezellig.

Heisa ligt aan de golden mile, waar ooit Klein Paardenburg, Groot Paardenburg en het Jagershuis floreerden en nu Paardenburg, een Indiër, Rons Gastrobar Indonesia en Loetje proberen de gasten naar binnen te halen. Heisa, van Jeroen, uit de Loetje-familie zit er midden tussenin. Jeroen was ooit kandidaat bij ons in Topchef, biefstukkenbakker pur sang, en is daar ook jaren docent in geweest binnen de Loetje-uitbreiding. Nu dus voor zichzelf met een bar aan de voorkant en een restaurant aan de achterkant van het diepe pand.

We starten met Jalapeño worstje, kaastengels, olijven met ansjovis en we proeven de runderbitterballen van Gijs, een boer van de overkant die mooie koeien heeft. De vitello tonato met zongedroogde tomaat, tonijnmayonaise en croutons is okay, er zou van mij twee keer zoveel saus op mogen en dat ligt niet aan mij.

De beef tataki van ossenhaas met mangochutney en katjang pedis is ongelooflijk lekker.

Ik deel met Okky de gegrilde flat-iron steak met salsa verde, en grillen kunnen ze, die is top, en een gegrilde halve kip “portugese style”  met piri pirisaus.

Als ik vraag wat dat portugese style inhoudt mag ik in de keuken komen kijken wat dat precies is, best cool. Een Portugese grill heeft 2 branders die een soort van schuin staan opgesteld, daartussen draaien 3 rekken waar per rek 3 kippen in passen, en het vet wordt ver daaronder opgevangen in een waterbak. Lekker kippetje!

Er is verder niet zoveel te vertellen of het moet gaan over de bizarre wijnkaart waar wijnen tussen € 25 en € 1280 opstaan, die allemaal een eigen pagina hebben waar dan ruimte onderaan de pagina is waar de eerste 3 gasten die die wijn hebben besteld hun naam kunnen zetten. Dat noem ik nou heisa, nog nooit zoiets gezien! Enfin, de Melodine van Domaine Montvac uit Vacqueras (F, 2018) valt goed en we hebben lekker gegeten.

Café-Restaurant Heisa | Amstelzijde 45 | Ouderkerk aan de Amstel

dagelijks geopend 12:00-22:00


Reacties

  1. Door Harry

    Hey Julius. Jij en ik zijn een van de vele gasten die bij Heisa een geweldig diner hebben gehad. Vlees grillen en bakken kunnen ze inderdaad erg goed. En dan dat wijnboek. Wat een idee. Het geeft een groots gevoel als je een fles hebt genomen en je naam wordt vereeuwigd in het boek en inderdaad nog nergens anders gezien. Al met al een aanrader om een tafel bij HEISA te reserveren voor een gegarandeerd lekkere lunch of diner.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.