Vandaag staat yoghurt in de picture in Julius’ Voorraadkast. Klik rechtsboven en vul bijvoorbeeld aardappel rösti in, of vijgen, of lamskebabs of ga aan de slag (vrijdag-visdag) met onderstaande heilbot.
Visaandeschelde is een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam en omstreken, waar ze me iedere keer weer weten te verrassen. Zij waren de inspirators van dit gerecht.
Recept Afdrukken
Heilbot met yoghurt en chorizo-tapenade
Instructies
Maak een tapenade door augurk, kappertjes en chorizo in de keukenmachine fijn te malen. Gebruik een beetje olie als de tapenade te droog is.
Meng yoghurt en honing en breng op smaak met zout en peper.
Maal 100 ml olijfolie en de basilicum fijn in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Laat alles minimaal een uur bij kamertemperatuur op smaak komen.
Bak de heilbotfilets aan één kant 3 minuten in de resterende olijfolie.
Maak op ieder bord een spiegel van yoghurt met daarop de gebakken vis, warme kant naar boven, en top met een lepel tapenade.
Besprenkel de vis met basilicumolie, bestrooi met fleur de sel en serveer direct.
Wat een heerlijk recept, zulke mooie zachte smaken. Ik heb er gestoofde Saint Remy’s bij geserveerd.