Ik zal niet ontkennen dat het schrijven van recepten en uitbrengen van boeken in de categorie “liefdewerk oud papier” valt, er zit zeker een commercieel/financieel aspect aan alhoewel je dit niet moet overschatten. Het zijn vooral de grote jongens, denk aan Jamie, Gordon en Nigella, die er echt lekker van kunnen leven. Ik moet zeggen dat TV zeker helpt en dat ik de afgelopen jaren niet te klagen heb gehad. De Stoofbijbel zit binnen een maand na verschijnen al in een 3de druk, en dat ligt zeker aan onderstaande hazenpeper, dus ik ben een blij mens.

Wat me helemaal blij maakt is onderstaande reactie op mijn hazenpeper van Loes uit Limburg;

Hallo chef, Vandaag de laatste hand aan uw hazenpeper gelegd. Bij het lezen van het recept kreeg ik de smaken al in mijn mond. Mijn vader bracht vroeger hazen (en fazanten) mee als beloning na een dag als drijver bij een gezellig jachtgezelschap met familie en vrienden. Mijn moeder maakte er een feestmaal van. Helaas had ik haar toebereiding nooit opgeschreven.

Het was dus spannend hoe het zou uitpakken. Na het plukken van het vlees van de botten zat er niet echt de smaak van vroeger aan….doch bij de stappen inkoken, zout en peper toevoegen, ontbijtkoek, pure chocolade en zilveruitjes was het een smaakexplosie. Ieder jaar gaan we de week vòór kerstmis een weekend naar een lief stel vrienden en dan koken we op zaterdag samen iets lekkers. Wij doen meestal het vleesgerecht. Zondag gaan we dan naar de kerstmarkt in Brüggen. Is traditie. Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes en zoals we dat hier in Limburg zeggen: eine gooije roetsch in het nieuwe jaar.

Het gaat dus niet alleen maar om geld wil ik maar zeggen, hier doe ik het zeker ook voor, superleuk toch!!

(De Stoofbijbel stuur ik gesigneerd naar je op als je hem via mijn webshop besteld)


Reacties

  1. Door Ineke van Olphen

    Hier schrijft een groot fan van u. Als enorm liefhebber van koken maar vooral ook van eten, verdriet het me dat ik al maanden te ziek ben om mijn hobby uit te voeren. Maar met kerst werd na het lezen van uw recept voor hazenpeper het mij te verleidelijk. Ik hoopte al jaren om de oude vertrouwde unieke smaak terug te proeven van de hazenpeper van mijn moeder. Zij maakte deze iedere kerst voor de familie. Zo sappig en romig en raak van smaak, niet te geloven dat zij haas vreselijk vond en er echt werkelijk nooit een hapje van geproefd heeft!
    Ik heb zelfs in de mooiste restaurants in Nederland deze smaak ooit terug kunnen vinden.
    Tot uw recept. Met veel inspanning door mijn toestand op het moment heb ik toch de haas bereid voor de kerst. Tijdens de laatste loodjes heb ik het op moeten geven. We hebben de pan buiten in de kou gezet. De appelmoes en cranberry’s in de koelkast en mijn man heeft een overheerlijke tosti gekregen uit de Airfryer op eerste kerstdag.
    Een paar dagen later hebben we ons kerstmaaltje genoten. En, lieve chef Julius, hierbij een dikke bedankkus, ook namens mijn moeder op een wolkje, het was ‘m!!!!!!!!!
    P.s. We gaan gelijk de bijbel bestellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.