1. maak een marinade van rode wijn, water, ui, wortel, prei, knoflook, jeneverbessen, peterselie, laurier, thijm, marjolein, laurier en olijfolie.
Voeg de hazenbouten hier aan toe en marineer 24 uur.
2. Haal de bouten uit de marinade en droog goed af met keukenpapier.
3. Bak het buikspek uit in de helft van de boter, verwijder het spek en bak in het braadvocht/vet de hazenbouten aan alle kanten aan. Voeg de marinade toe aan de bouten, breng tegen de kook aan en laat alles 2 uur sudderen.
4. Haal de bouten uit de pan, laat iets afkoelen, haal het vlees van de bouten en snijd het in blokjes. Zeef de marinade.
5. Zet het vlees weer op in de gezeefde marinade en laat indampen tot het vocht 2 cm boven het vlees staat. Bind de hazenpeper door al roerend ontbijtkoek toe te voegen.
6. Bak de zilveruitjes in de resterende boter aan en voeg de suiker toe. Laat al roerend lichtbruin karameliseren en voeg toe aan de hazenpeper. Meng tot slot de geraspte chocolade door de hazenpeper en breng op smaak met zout en peper.
Mmmm heerlijk Julius, bedankt, dit is voor mij iDD een klassieker, maar de chokolade kende ik nog niet, verassend !(en misschien ook wel een beetje mexicaanse inspiratie 🙂
Ik vindt hazenpeper heerlijk. maar waar staan de ingrediënten van deze hazenpeper