Gisteren waren we een week open. Vorige week zaterdag voor family&friends, sinds zondag voor het eggie! Het gaat als een dolle, dat is geweldig nieuws. We zitten elke dag vol, moeten reserveringen weigeren en helaas ook af en toe gasten die aan de deur komen. We leggen heel lief uit dat we aan het starten zijn en niet meer dan 100 man op een avond willen (dat worden er sinds vrijdag al 125), je ziet begrip, maar ook teleurstelling.
Enfin, het loopt dus aan de voorkant, hoewel nog niet ieder drankje binnen 7 minuten op de goed tafel staat, maar hey…, 7 dagen!
Aan de achterkant (keuken) gaat het ook lekker. Chef Joost en ik debateren dagelijks over verbeteringen, de ene valt af, de andere wordt direct in praktijk gebracht. We hadden veel moeite om de gerechten van de maker naar de tafel te krijgen maar met wat hulp van Chinese collega’s is dat probleem ook opgelost. Een vrolijke Max aan de passe, superlieve meisjes in de bediening, de prachtige ambiance van Concrete en dan gewoon lekker eten.
Hieronder een voorbeeld van gewoon lekker eten, frisse eenvoud!
pai huang gua, komkommers met knoflook
10 personen
3 komkommers, met zaad
30 gram knoflook, geraspt
25 gram sesamolie
25 gram tahini
20 gram Chinese black vinegar
1½ theel. chilipeper, droog, gemalen
zout
1. snijd de komkommers grof in schuine repen en druk ze met de platte kant van je mes plat en kapot
2. marineer de komkommers minimaal 15 minuten in knoflook, sesamolie, sesampasta, azijn, chili, en breng op smaak met zout
happyhappyjoyjoy
bilderdijkstraat 158
amsterdam
reserveren via 020-3446433 of www.happyhappyjoyjoy.asia