Drukke dag gisteren…

Eerst bij mijn blog-beheerder, wil de boel een beetje gaan opfrissen, leuker maken, tabloid-achtig maken zodat je meer tegelijk ziet… wordt nu aan gewerkt.

Daarna naar de opening van Haarlem Culinair, waar ik door mede-organisator Luuk meteen op een soort kroegentocht werd meegesleurd. Ik moest iedereen ontmoeten voordat ik de openingshandeling zou verzorgen, vond hij, en dat gebeurde…

Oestertje met champagne bij Imko, beetje foie met biet en kers bij ML, couscous met truffelworst bij Duin en Kruidberg, king krab bij Fris en een uitgebreide bierproeverij bij Jopenbier. Echt supergoede bier-spijs combinaties, vooral het leibier met chocoladetaart.

Door naar Noor, Sushitime, Dijkers, Nobel en de bouillabaisse van de Haven van Zandvoort, en ondertussen de chefs vrijgelaten uit hun “kooi” midden op de markt. Softijsje met karamel bij de bistrotruck, werkelijk geweldig, en een afsluitend garnalenkroketje bij de Karmeliet, een feest.

Tijdens de ronde komt er een prachtig meisje naar me toe:” meneer Jaspers, ik ben getipt dat u zo van sigaren houdt…” dus met een Romeo y Julietta robusto afgesloten bij Imko met het jolige duo van Limoncello di Fiorito.

Een topavond, ik zeg gaat allen nog 3 dagen naar Haarlem (vandaag, morgen en zondag van 13.00 tot 23.00, vrij entree).

Alle foto’s staan op Facebook


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.