Heerlijk zomers recept uit de BBQ bijbel wat niet helemaal volgens de couscous regels wordt gemaakt (stomen-stomen-stomen), maar het prima doet bij een goede bbq. Yotam Ottolenghi maakt een variant (of ik, hoe je wil) maar die gebruikt gesmoorde ui met komijn in plaats van raz el hanout en kaneel. Ook lekker!
Recept uit de BBQ Bijbel, uit voorraad leverbaar (kun je bestellen in de webshop ⬆️)

Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 g couscous
- 1 tl raz el hanout
- 1 tl kaneel
- 150 ml water
- 3 bosui gesneden
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 30 g rucola
- 20 g platte peterselie
- 20 g koriander
- 20 g dragon
- 20 g dille
- 20 g munt
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Meng de couscous in een braadslede met raz el hanout en kaneel en overgiet met kokend water. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.
- Verwijder het folie en maak rul met een vork, of nog liever met je handen.
- Laat afkoelen en meng met bosui en Spaanse peper.
- Maal rucola, peterselie, koriander, dragon, dille en munt met olijfolie fijn in de blender en meng met de couscous. Breng op smaak met zout en peper.