Als Daan van der Lecq me belt met de vraag of hij een keer met me mag komen grillen zeg ik direct ja. Ik volg hem nu een half jaar en geniet regelmatig van zijn foto’s, filmpjes en stories op Instagram. Niet gehinderd door teveel kennis maakt hij dagelijks lekker eten en doet daar verslag van. Geen chef maar wel gepassioneerd en retehandig!
We maken 3 dingetjes op 3 verschillende bbq’s. Omdat hij een soort van dealtje heeft met The Bastard laten we mijn Big Green Egg in de hut staan en wordt er ’s ochtends een large Bastard gebracht, ook wel eens leuk om op “de andere kamado” te grillen, en dat valt niet tegen. We maken mijn famous JBG burger op The Bastard, saté daging (rund) op de Yakiniku shichirin,
en een prachtige tomahawk met chimichurri op de Ñuke parilla. Daan en ik gaan lekker onze gang terwijl er een meneer en een (camera)-mevrouw om ons heen draaien en binnen 2 uur staat het er op, kwestie van goed voorbereiden.
Daan is te volgen op Instagram (@chefvanderlecq), de filmpjes staan op tiktok.
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
- 4 g zout
- 1 bos peterselie alleen blaadjes, gesneden
- 4 takjes oregano alleen blaadjes, gesneden
- 40 ml rode wijnazijn
- 2 tenen knoflook geraspt
- 2 tl chili flakes
- 80 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
- Laat het zout oplossen in warm water en meng met peterselie, rode wijnazijn, knoflook en chiliflakes.
- Meng met een garde de olie door de saus, breng op smaak met zout en peper en laat een uur staan. Controleer nogmaals de smaken.