Voor een caterklus afgelopen weekend heb ik de Grand Aioli van club 55 omgekat naar een walking dinner gerechtje. Het grillen kun je à la minute doen maar kan ook goed van tevoren, voor mij hoeven die groentes niet pipping hot, maar rechtstreeks uit de koeling is ook niet lekker. Dus goed voorbereiden en lekker op het aanrecht laten staan tot je ze nodig hebt (within reason, dus niet 2 dagen…).

Ik heb er wat dunne plakjes zolderspek van John van Broekhuizen bij gedaan en wat amandelcrumble gemaakt van gerookte amandelen met wat Parmezaanse kaas. Als alle groentes in de bakjes liggen geef ik er even een spriets vijgenbladolie overheen, top!

Recept Afdrukken
Grand aioli 'grilled'
Maaltijd salade
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak ansjovisfilets zacht warm in een koekenpan, draai een keer om en prak fijn met een vork.
  2. Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, knoflook en ansjovis en klop er amandelmeel doorheen. Breng je anchoïade op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Grill courgette en paprika en snijd in lucifers, grill bosui.
  4. Leg de groentes met radijs, kerstomaat, champignons en partjes ei in kommetjes en bedruppel met vijgenolie.
  5. Leg een lepel anchoïade op de groentes, bestrooi met amandelcrumble en bedek met een plakje zolderspek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.