Als Robert-Jan Woltering, GM van Hotel the Grand me een mailtje stuurt of ik hun Gosset champagnemenu in Bridges kom proeven met  Kraan hoef ik niet lang na te denken, natuurlijk! Wat ik dan nog niet weet is dat ik op die dag griep heb. Een combinatie van heel graag willen en niet op tijd afbellen brengt me afgelopen donderdag om 19.30 in het altijd gezellig drukke Grand, waar de taxi’s met gasten af en aan rijden. Het aperitief begint met een glaasje Gosset, de rode draad door de avond, terwijl Ivan de amuses van coquille, paling en radijs klaar maakt. 

Ivan…..? Ja, Ivan, de bijna-winnaar van Topchef de jonge professionals, die in Carcassonne de hoofdprijs aan zijn neus voorbij zag gaan is een paar weken geleden door chef Aurélièn Poirot gevraagd zijn laatste schooljaar in Bridges te komen werken. Cool hè? We duiken voor het eten nog even de keuken in want daar staat de winnares van Topchef, Monique, ondertussen al 2 maanden te genieten van haar hoofdprijs, een baan als chef de partie. Het gaat haar goed, zo goed dat ze heeft besloten haar opleiding af te maken, geweldig!

We gaan aan tafel, en “we” zijn de eerder genoemde Robert-Jan, een mevrouw van de marketingafdeling, een belangrijke meneer van BNR, wijnschrivers Gert Crum en Cuno van het Hof, Yvo Coupry van Residence wijnen (importeur van Gosset), Ivo Weyel, Makkie Mulder (van Delicious en Lekker), ik zei de gek, Karin Kuijpers (Lekker en nog veel meer) en natuurlijk mijn oudere broer!

We starten met Tarbouriech oesters met avocadocrème, gelei van soja en een glas Grande Reserve Gosset, waarna ceviche van dorade met octopus, venkel en salty fingers. Prachtig gerechtje met een mooi glas Gosset Grand Blanc de Blancs. Astrid Joosten, behalve presentatrice ook wijn-kenner en –schrijfster schuift aan en we gaan door met tarbot met yuzu, canterellen en baby spinazie. Rijke warme smaken en een prachtige cuisson, daarbij Gosset Celebris 1998, wat een feest!! Er worden discussies opgestart, is dit menu een haalbare kaart, moet je dat elke dag doen, hoeveel couverts ga, wil en moet je ervan verkopen, de meningen zijn verdeelt. 

Pièce is zwezerik met langoustine, met hibiscus, zoete aardappel en gember. Het gerecht staat in dienst van de Grande Rosé van Gosset, een heerlijk glas. De discussie gaat door, en goddank het menu ook want de ene koortsaanval wisselt de andere af. We besluiten met een chocoladedessert met daarbij een soort Alexander (Bailey’s-Achtige cocktail) met Grande Champagne Cognac van Frapin. Een beetje ongelukkige combinatie, zware chocolade met zo’n klap-in-de-nek cocktail, die chef Poirot sur place besluit helemaal te veranderen. Terwijl de discussie weer oplaait haakt de patiënt af. Mooie avond, lekker menu, heerlijke champagnes en het dessert is al aangepast. Te bestellen bij restaurant Bridges in The Grand, maar informeer je over de beschikbaarheid want ik heb het einde van de discussie gemist.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.