Daar heb je ‘m weer, vrijdag-visdag, vandaag met de nieuwe Gooische hap.
Na de Gooische dip, wie kent haar niet (losgeroerde crème fraîche, daarop zoete chilisaus, gehakte koriander en kroepoek om te dippen), is er nu een echte Gooische amuse… Omdat we zo normaal mogelijk willen lijken noemen we het een hap maar ik vind dat eigenlijk licht afbreuk doen aan het genot.
Receptje dus, en een hele moeilijke…hahaha, meer een handleiding!
Porties |
|
Ingrediënten
- rijstcrackers* met nori ik zag ze laatst bij de Appie
- chuka wakame wakame-salade
- verse tonijn
- wasabi mayonaise
- furikake of sesamzaadjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de chuka wakame ontdooien en uitlekken.
- Snijd de tonijn in sashimi-achtige plakjes.
- Meng wasabi met mayonaise (ik gebruik Japanse kewpie mayonaise) 1:10 en laat dat een kwartier staan alvorens je de smaak controleert en eventueel bijstelt. Ik doe de mayonaise voor het gemak in een spuitzak waar ik een klein stukje afknip.
- Beleg à la minute de toastjes met chuka wakame, leg daarop een plakje tonijn, trek een paar streepjes mayo en bestrooi met furikake.