Vrijdag-visdag!
Wijting voor de kat, da’s een hele oude, want wijting is tegenwoordig een delicatesse. Nadeel is, voorzover je van nadeel kunt spreken want de smaak is fantastisch, dat er best wat graat in zit, dus kijk de visboer lief aan…
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g boter
- 1 witte ui fijngesnipperd
- 1 kg wijtingfilets
- 300 ml droge witte wijn
- 300 ml visbouillon (zie pag XX)
- 6 el broodkruim gedroogd in de oven*, panko
- 10 takjes platte peterselie alleen blaadjes, gesneden
- 4 takjes dragon alleen blaadjes, gesneden
- 1 citroen alleen sap
- Maldon zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smeer een stoofpan in met de helft van de boter en bestrooi de bodem met de ui.
- Leg de wijtingfilets los van elkaar op de uien, giet witte wijn en visbouillon in de pan maar zorg dat de wijting slechts half in het vocht ligt
- Bestrooi met gedroogd broodkruim, kruiden, zout en peper, en het restant van de boter in kleine klontjes.
- Zet de pan op het vuur, breng aan de kook en zet 15 minuten in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Breng op smaak met citroensap en serveer direct.
Notities
* Strooi de panko uit op een bakplaatje met bakpapier en zet 15 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Roer iedere 5 minuten even om.