Ik ben m’n blog aan het upgraden, komt o.a. een receptenregister in, maar echt lekker gaat het nog niet helemaal. Morgen maar eens even de webmaster bellen. Nu in ieder geval lekker kip eten……
bereiding
- snijd de kip in 10 stukken en wrijf de stukken in met zout en peper
- fruit de sjalot glazig in de olie en de boter en bak hierin de stukken kip zachtjes aan
- voeg laurier, knoflook, tijm, peperkorrels en witte wijn toe en laat 20 minuten stoven
- probeer eventueel bovengedreven vet af te scheppen en voeg slagroom toe
- laat nog 25 minuten stoven
- breng de saus op smaak met zout en peper en haal de stukken kip uit de pan.
- bind de saus eventueel met allesbinder en schep over de kip
à la minute
alternatieve methode
- snijd de kip in 10 stukken en wrijf de stukken in met zout en peper
- fruit de sjalot glazig in de olie en de boter en bak hierin de stukken kip zachtjes aan
- voeg laurier, knoflook, tijm, peperkorrels en witte wijn toe en laat 20 minuten stoven.
- probeer eventueel bovengedreven vet af te scheppen en voeg slagroom toe
- breng aan de kook en laat afkoelen
- breng de kip aan de kook en laat rustig 10 minuten doorgaren
- breng de saus op smaak met zout en peper en haal de stukken kip uit de pan.
- bind de saus eventueel met allesbinder en schep over de kip
à la minute (15 minuten)