新年快樂Happy Newyear! Het is het jaar van de Os, en daarom maken we eend!
Tamme eendenbout gestoofd in Chinese smaken. Makkelijk te maken op het vuur of in de oven, stoofgerechtje uit de Stoofbijbel!
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g bospeen gesneden
- 1 prei gesneden
- 600 ml kippenbouillon
- 50 ml sojasaus light
- 1 tl chili flakes
- 1 tl sechuan peper
- 1 tl korianderzaad
- 2 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 20 g shii takes gedroogd
- 10 v koriander alleen de stelen
- 1 tamme eend
- 1 tl honing
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een bodem in de Römertopf van bospeen en prei en leg hier de eend op.
- Meng bouillon, sojasaus, chili flakes, sechuanpeper, korianderzaad, verse gember, knoflook, shii takes en koriander en giet over de eend.
- Smeer de rug van de eend in met honing en zet met de deksel op de pan in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Bedruip de eend elke 15 minuten en verwijder na 90 minuten het deksel.
- Laat de eend in 30 minuten nog wat kleur op zijn witte bast krijgen, laat 10 minuten rusten buiten de oven en serveer met alle groentes.