Bij Georgette gaat het niet om supergoed eten, en ook niet over een bizarre wijnkaart. Het meubilair is te klein, zowel de tafels als de stoelen, en de kaart eenvoudig. Waar het hier om gaat is plezier, gastheerschap, lol en het gevoel dat je welkom bent! Georgette ligt op de hoek van de rue d’Assas en de rue de Fleurus. Op het plaatsje voor de deur staat een rij tafels en stoelen en er wordt bij aankomst direct gevraagd of we buiten of binnen willen zitten.
Het is 20:00 sharp na een dag van 23ºC maar het is ook 17 april. We besluiten buiten te blijven maar ondanks dat het druk is houdt gérant Nicolas de hele avond een tafel binnen vrij mochten we het koud krijgen. Het glas wit, Petit Chablis ‘pas si petit’ (F, 2020) is prima, de verkeerd geleverde gravlax wordt weer weggehaald en omgeruild voor gegrilde prei met gehakte hazelnoten en een granité (ijsje) van Parmezaanse kaas(zie boven). Prima!
Ik vind Costières de Nîmes eigenlijk altijd lekker, zo ook de Château Grand Escalion (F, 2017) die misschien iets te heftig is bij de risotto met asperges en Parmezaan. De risotto is misschien ook net niet gaar, het mag de pret niet drukken…
We hebben het fijn en laten ons als makke schapen nog een 2de fles rood aanleunen, Crozes-Hermitage ‘Saint-Pierre’ van Gabriel Meffre (F, 2020), terwijl de avond valt in het 7de… Oeps, vergeet ik bijna de Ile flottante (eiwitschuim in een vijver van vanillesaus) die mag worden bijgeschreven in de top 5, dat dan weer wel… Georgette is een aanrader!
Georgette | 44 rue d’Assas | Parijs
altijd open voor lunch en diner