We zitten in Kopenhagen, de vrouw en ik, en gaan overmorgen met Ron en Eus bij Noma eten. Zomaar!
Vaste pleisterplaats is eigenlijk altijd Geist van Bo Bech, op Kongens Nytorv, het inmense plein aan het einde van toeristenboulevard Nyhavn. Ze bouwen hier al zeker 10 jaar aan de metro, soort van Noord-Zuid idee, maar voor het eerst staan er geen grote schuttingen en zijn ze de boel een beetje aan het opruimen, Dia zal dus binnenkort wel gaan rijden, toch..?
De grote chef is er niet maar de lemon in lemon in lemon met hint of thyme, zijn signatuurcocktail, staat al voor ons klaar en gaat er in als koek. De plekken aan de bar, waar je het beste uitzicht op de keuken hebt, staan ook klaar en we gaan beginnen.
gestoomde reuzenboleet|drop|kaas
gegrilde zeeduivel|morilles
gegaarde zilverui|tamari|gembe|limoen”sesamzaad
gebraiseerde kalfstaart|peterselie|mierikswortel
kokossorbet|zoete aardpeer
Er zijn wat nieuwe gerechten op de kaart, maar ook wat gouwe ouwen. Als ik in mijn register kijk (rechtsboven Geist intoetsen) zie ik dat Geist een van de restaurants is waar ik het meeste over heb geschreven, dus we houden het vandaag kort.