Vandaag staat andijvie voorin Julius’ Voorraadkast en wat me echt nooit gebeurt gebeurt me nu, een receptje zonder foto, sorry. Ik ben nog steeds aan het tobben met de knie, en ondanks dat ik de salade al vaak heb gemaakt heb ik geen foto en kan ik dat nu ook niet even fixxen, je houdt ‘m tegoed…
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 125 ml zonnebloem olie
- 2 gala appels in wedges
- 1 krop andijvie in de lengte in 4-en
- 1 witte ui in wedges
- 70 ml appelciderazijn
- 4 oregano alleen de blaadjes, gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng olie met appels, andijvie, ui, zout en peper.
- Grill appel en ui wedges rondom net niet zwart op de bbq, en daarna de andijvie.
- Laat 5 minuten afkoelen, chopp appels en andijvie in grove stukken, meng met azijn en oregano en breng op smaak met zout en peper.
Beste Julius, ik ben een groot liefhebber van jouw werk. Maar ik stel mooi gebruik van onze taal erg op prijs, en ui-wedges en chopp de appel lezen maakt me een beetje verdrietig. Zo welbespraakt als jij bent!
Vriendelijke groeten, Maurice