Ik mis ze echt iedere week, de gebroeders Herfst van het Spiehuis in Soest. Voor mij een van de lekkerste restaurants van Nederland, ik voel me in weinig zaken zo thuis en het eten is werkelijk ouderwets goddelijk (en zo ook de bediening lieve dames en heren). Een warm bad, iedere keer!
Goed, niet zeiken, als ze maar weer open gaan als deze ellende achter de rug is, het zou toch wat zijn…
Enfin, ik heb dan maar geprobeerd hun aardappeltjes na te maken en ik moet zeggen, dat is redelijk gelukt (die van hun zijn nog krokanter en hebben nog meer kleine krokante stukjes…).
NB Navraag bij chef Pim, een van de koks bij het Spiehuis leert dat de aardappels ipv in olie eerst in geklaarde boter worden gebakken, waarna aangevuld met “gewone” boter, en aan het einde worden bestrooid met cajunkruiden (“verwacht je niet hè” zegt hij terecht).
Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
- 1 kg aardappelen vastkokers, geschild
- 100 ml zonnebloem olie
- 100 g boter in stukken
- zout
Ingrediënten
|
|
- Snijd de aardappels in gelijke stukken, zet op in water en breng aan de kook.
- Voeg zout toe, kook 5 minuten, giet af en laat uitwasemen.
- Laat als je de tijd hebt 3 uur indrogen in de koeling en snijd in dunnere plakken/chunks.
- Verwarm olie in een rvs koekenpan en laat medium heet worden.
- Bak de aardappelen rondom aan in de olie en houd constant in beweging, al dan niet met de hulp van een spatel.
- Bestrooi de aardappels als ze gaan gaan kleuren met zout, voeg boter toe en zet het vuur wat zachter.
- Bak onder regelmatig draaien aan alle kanten krokant.
- Laat de aardappels voor het serveren even uitlekken in een zeef of vergiet.
Ik mis 2 ingrediënten en passeren aan het eind?? Passeren doe je door een zeef, dit is uitlekken..