Okay, okay, de zomer loopt wat af, ik had dit beter in mei kunnen posten, maar toch verbaas ik me iedere paar dagen weer over het weer.

Anyway, ook in de herfts een heerlijke soep, het enige is dat de groentes dan wat minder smaak krijgen, dus rijd daar nu maar eens een paar straten voor om, ga naar een echte groenteman, of een kweker, of een bio-winkel, want die hebben echt meer smaak dan bij de super.

 

  • 250 gram tomaat, gesneden
  • 70 gram rode paprika, gesneden
  • 200 gram komkommer, gesneden
  • 27 gram rode ui, gesneden
  • ½ teen knoflook, gesneden
  • 25 gram mie de pain, gesneden
  • 150 ml water
  • 30 gram olijfolie
  • 20 gram sherry azijn
  • zout en peper

 

 

1. meng tomaat, paprika, komkommer, ui, knoflook en brood en maal fijn in de keukenmachine (gebruik alvast wat water als het mes de ingrediënten niet pakt).

2. voeg water, azijn en olie toe en maal tot een gladde soep.

3. breng op smaak met zout en peper en laat de smaken minimaal 3 uur in de koeling infuseren.

Als je na een paar uur vindt dat de soep niet voldoende smaak heeft zijn er nog wat smaakmakers te bedenken zoals Tabasco, sriracha chilisaus, Worcestershira saus, tomatenketchup, maar gebruik alles met mate…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.