
Zondag was het om 10 uur verzamelen bij Lute in Ouderkerk, mise en place afmaken voor het grote lentefeest. We beginnen lekker om een uur of 4, Hans Dulfer knalt er vanaf 5 uur doorheen, kwart over 5 eerste hapje. Het gaat deze morgen allemaal heel relaxed, we rollen wat kataifa om de gamba’s en langzaam druppelen de rest van de mannen binnen. Kwart over 3 gooien we er nog een bordje bouillabaise met linzen in, 4 uur staan we strak. De cocktailbar, bemand door Max, staat naast de dansvloer, terwijl de roadies van Hans nog wat kabels uitrollen. 5 uur sharp begint de oude baas te spelen, en wat een geweld, het knalt er meteen uit, en wij knallen er direct over heen met een crème van wortel met wasabi en de in kataifa gerolde gamba. Tsjakka…., we zijn binnen.
De Bulle no.1 spuit uit de flessen en wij gaan door met “iets met tonijn”, de creatie van het Bosch. “Iets met tonijn” blijkt prachtige yellowfin te zijn, met een gepocheerde oester, dragon, ananas en een warme gelei van champagne. We gaan als een raket, er komen nog steeds mensen binnen, dus we serveren nog steeds gerechtje na, maar gaan ondertusen ook door met de fricassée van kreeft van Visaandeschelde. De opperchef zelf zit lekker met zijn billen in het zand op Bonaire, maar chef Arjan is een meer dan prima vervanger, en heeft een half kreeftje met groene boontjes, een puree’tje en een top-kreeftensaus klaarstaan. Door met muziek, en door met de bekende cappuccino van truffel van Lute, altijd lekker. Peter pakt meteen door met zijn asperges à la Flamande, stukjes asperges in aspergesoep met ham en ei en schuim van aardappel. In een whiskeytumbler het ideale uit-de-hand-eet-gerecht. Er komen nog steeds nieuwe gasten bij, we serveren nog steeds na, moederdag zorgt voor aardig wat oponthoud, maar het mag de pret niet drukken. Pièce is vanavond van Steef van Aan de Poel. Black Angus sucade met een prachtige saus en een mini hamburger van groentes. Dulfer heeft de muziek speciaal even stil gelegd, maar als Julius doorkomt met de piña colada van ananas, ananasgel, kokosijs en schuim van kokos met rum tetteren de oortjes alweer bijna uit elkaar en balanceert Hans zijn sax op zijn kin…..
Het mooie van vroeg beginnen is dat je ook vroeg klaar bent, dus rond 10-en is de hut leeg, en drinken we er nog een na. Topavond, culinair, vineus, warmte, gezelligheid, muzikaal, leuk, leuk, leuk! (wordt herhaald….)

Julius,
Ik zat die avond met vrouw en zoon een tafel naast jullie.
Wij kozen voor het 5-gangen menu. Met name de duif uit Holland heeft ons erg kunnen behoren.
Samen met de ambiance, (heel) erg enthousiaste brigade vonden wij het een erg leuke eetbeleving.
(een dag later bij The Traiteur voor veel meer geld een stuk minder gegeten).