Totaal crazy natuurlijk maar ook wel weer supergrappig. Volks-snack nummer 1 (de frikandel is de meest verkochte snack in Nederland, 34,44 %, loempia’s op 2, kroketten op 3), gecombineerd met de meest exquise mayo die ik ooit heb gemaakt, en Royal Belgian kaviaar.
Het begint met de allerbeste frikandellen money can buy, ik ga voor die van Kusters uit Margraten (online te bestellen), vers vet, een prachtige mayo en de kaviaar. De frikandellen zijn natuurlijk ontdooid, daarna heb ik ze in 4-en gesneden en overdwars voor de helft ingesneden. 3 minuten frituren, 2 minuten laten afkoelen, mayo in de gleuf (excusez..) en kaviaar d’erop. Direct serveren!
Recept Afdrukken
Langoustine mayonaise
Instructies
Zet de langoustinescharen aan in de hogedrukpan met olie, bak om en om aan en giet het vet af.
Blus de scharen af met cognac en witte wijn, breng aan de kook en voeg na 2 minuten venkel, bleekselderij, ui, sjalot en knoflook toe.
Roer de scharen en groente om, vul de pan op met water tot alles krap onder staat, sluit de hogedrukpan, breng onder druk en zet op een laag vuur weg (ventiel moet half omhoog komen en een licht sissend geluid maken.
Zet de pan na een half uur onder de koude kraan zodat het deksel los kan, passeer de jus door een puntzeef, druk de scharen goed door en passeer nogmaals door een fijne zeef.
Laat indampen tot een dikke crème-achtige puree (± 60 gram), breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Meng mayonaise met de 🦞-puree en breng op smaak met citroensap.
gadverdamme
Waanzinnig leuk en origineel.