Ik schreef dat stukje over Yudale (gisteren) en had ineens enorme zin in dat Frena brood met beurre noisette. Ik heb in plaats daarvan dit weekend flatbread gemaakt, niet helemaal hetzelfde maar ook lekker, en dan met die beurre noisette en zelfgemaakte zhug (kruidenmelange uit Jemen), dat dan weer wel. Superlekker en easy peasy…

Recept Afdrukken
Flatbread (yoghurt basis)
Maaltijd garnituur
Keuken Indiaas
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Indiaas
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng yoghurt met zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en peper en voeg tijdens het mengen lepel voor lepel de olie toe.
  2. Meng tot een zacht deeg (voeg wat zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te nat blijft), kneed een minuut op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel in 12-en.
  3. Rol met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde schijf van 5 mm.
  4. Verwarm een skillet goed voor, smeer dun in met boter en bak hier in 2 x 2 minuten de flatbreads rondom in gaar.
  5. Serveer warm, besmeerd met boter.
Recept Afdrukken
Beurre noisette boter
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter en verhit tot 150ºC.
  2. Laat iets afkoelen en klop de boter met de mixer op ijs luchtig op.
  3. Maak af met Maldon zout.
Recept Afdrukken
Zhug
Maaltijd sauzen
Keuken Israël
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Israël
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng komijn, korianderpoeder, kardemom en suiker met azijn en olie in de keukenmachine tot een dressing.
  2. Voeg koriander, peterselie, groene peper, paprika en knoflook toe en maal tot een saus.
  3. Als de saus erg dik is kun je haar met olie nog iets verdunnen,
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Reacties

  1. Door Theo

    Hoeveel appelazijn moet er in de Zhug? 1 dl?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.