Repost van eerder, maar nu gemaakt op de Weber summit Kamado.
Ik heb al eens eerder wat verteld over mijn “uitvinding” van de maispuree onder een pizza maar ik maak er ondertussen ook onwijs lekkere flammkuchen mee. De flammkuchen (of tarte flambée) is eigenlijk een soort dunne pizza, overgewaaid uit de Elzas, en sinds een paar jaar een vaste gast in de hippe borrelscene. De andere toppings en het ontbreken van tomatensaus doet de flammkuchen verschillen van de pizza, ook is het deeg behoorlijk dunner. Door de populariteit verkoopt de supermarkt nu kant en klare uitrolbare bodems (zoals tante Fanny bij Albert Heijn) die in no time zijn af te maken.
Ik maak 1 keer per maand onderstaande ingrediënten en vries dat in kant en klare porties in zodat ik nooit mis grijp en eigenlijk niets hoef voor te bereiden. Ideaal!
Hier zijn de links voor pulled pork, Coca Cola pickled onions en bbq-saus.
Recept Afdrukken
Flammkuchen pulled pork mais
Instructies
Meng de pulled pork met de helft van de bbq saus.
Besmeer de flammkuchen met maispuree en beleg met plukjes aangemaakte pulled pork, plakjes mozzarella en pickled onions.
Rasp Parmezaanse kaas over de flammkuchen en zeker ook over de randjes.
Bak de flammkuchen in enkele minuten krokant op een pizzaplaat in een indirect gestookte kamado (200ºC), of in een voorverwarmde oven (pas op dat de randjes niet zwart worden maar het midden wel gaar is).
Snijd de flammkuchen in stukken en spuit er strepen knoflookaioli overheen. Direct eten!
Recept Afdrukken
Maispuree
Instructies
Fruit de ui met een vingergreep zout aan in de boter, en laat circa 30 minuten garen, het mag best lichtbruin worden maar niet krokant.
Voeg room en maïs toe, roer door en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Draai het mengsel in de staafmixer tot puree en breng op smaak.
Notities
*Ik gebruik 2 van die voorverpakte en reeds gegaarde maiskolven.
Recept Afdrukken
Sriracha aioli
Instructies
Meng eidooier met knoflook, sriracha, ansjovis en zeezout tot een gladde massa en voeg al roerend druppel voor druppel en later in een straaltje de olie toe tot je een gladde aioli hebt.
Breng op smaak met zout en peper.
Mooi. Goed plan. Dat ziet er goed uit. Ik denk dat mij (met m’n 2 linker kook handen) gaat lukken. Die ga ik van het weekend lekker maken. Mooie begin van de vakantie. TOP. Bedankt voor de tip.
Groeten.
Gé