Als klein kereltje kwam ik al in la Flamiche (*) in Roye. Dichtbij de autoroute was het een soort pleisterplaats tussen Ouderkerk en Parijs, in de tijd dat Parijs gewoon nog 8 uur rijden was. De familie Klopp zwaait hier al eeuwen de scepter en wat is er mooier dan een korte tusenstop alvorens we (Arthur en ik) ons in het Parijze beursleven gooien. De laatste 5 keer dat ik het hier probeerde waren ze dicht, met vakantie, vol of aan het verbouwen, vandaag hebben we geluk. Het interieur doet Frans aan, dus niet echt smaakvol, met oerlelijke kunst aan en voor de muur, maar de kaart ziet er hoopvol uit. We krijgen een paar amuses, terwijl we beginnen aan de Domaine de Aupilhac (F, 2003), te weten; gerookte paling met wat Chinese vermicelli, crème van pompoen, en speenvarken met kappertjes en haricots verts.

Ik begin met een vreemsoortige combinatie van gebakken cèpes met een gebakken ei, wat werkelijk helemaal top is, Arthur gaat voor de gebakken langoustines met compôte van courgette en Brebis (schapenkaas). Zelden zulke lekkere langoustines gegeten, en dat in het binnenland. Als hoofdgerecht een gebakken rouget barbet met basilicum, citroen, tomaat, kappertjes en ansjovis, mooi! De Aupilhac redt het niet, dus we stappen over naar de Saint Romain van Alain Gros (F, 2004, halfje!), en vervolgen onze reis na een kopje Marogogype uit Nicaragua (koffie).


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.