Je had nog een receptje tegoed, van de meer dan aimabele chef van Spring, Rick van der Meer. Meer dan smart, eigenlijk helemaal niets aan en succes verzekerd!!

Bestrooi 3 fazanten (hennen) met peper en zout, ook aan de binnenkant.
Braad de fazanten rondom dicht in 80 ml zonnebloemolie en schroei de borstkant goed aan. Neem de pan van het vuur en vul de fazanten aan de binnenkant met een klontje roomboter. Zet de pan 25 minuten in een op 90°C. voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid door te kijken tussen de borstfilets en de boutjes, daar moet het wit zijn anders moeten de fazanten nog een paar minuten terug de oven in. Stoof de boutjes gaar in 300 ml kippenfond, dit is tevens de saus. Snijd de filets los van het karkas, en roer de braadboter koud op ijs. Bestrijk de filets met het braadboter (koud) en wikkel deze dan goed in plastic folie. Voor het à la minute gebeuren plaats je de fazanten 15 minuten voor het serveren in een op 90 °C. voorverwarmde oven.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.