Als de chef zich laat zien na het diner willen we natuurlijk graag de keuken zien, en de slagerij, wat nog best een wandelingetje is door de -18ºC. Terug bij de haard is het tijd om af te sluiten, met een gin tonic, maar die is er niet! Wel allemaal zelfgemaakte nectars, maar geen tonic, evenals cola, fanta en ginger ale past dit niet in het concept. En citroen al helemaal niet, want er groeien geen citroenen in Zweden… Cocktail van gin met huisgemaakte rabarberelixer, en je slaapt als een roos in de kleine maar superknusse slaapkamertjes boven de keuken. Wastafeltje achter het bed, en naar de plee, douche of sauna op de gang.
’s Ochtends staat daar een waterkoker met wat cafétièrres en om 9 uur is het ontbijt. Zelfgemaakte ham en pastrami, gefermenteerde zalmeitjes, leverpaté, kauwgom-yoghurt (zo ziet het eruit maar zo smaakt het niet) met vlierbessenjam, en na het verplicht passen van de 100-jaar oude wolvenjas is het moment daar. De kaart gaat door de machine, we geven Hanna een kus en we spijkerbanden via het mondaine Åre terug naar Ostersund.
“Devoorlopigbestemaaltijdooit”, daar begon ik het verhaal mee, het zal een tour worden deze Zweedse chef te verslaan, wat hebben we met zijn 5-en goed gegeten!
Alle foto’s staan op Facebook