Niet de eerste keer bij Europizza vanavond, deze keer met vriend C. (klik hier voor de complete historie en eerdere bezoeken). We zitten heerlijk buiten, lekker vroeg (18:00) dus op tijd weer terug voor sport (ben verslaafd aan de Olympische Spelen), en het terras loopt langzaam vol hier in Amsterdam Noord.
We starten met een oestertje met bouillabaisse, waar vooral de rouille ingrediënten in aanwezig zijn (chili), superlekker!
De toast sarde soar slkaat mijn vriend C. even over, dit omdat hij alleen besteld wat hij lekker vind…, ik ken het niet, hij ook n iet dus hij weet hij nu dat hij het niet lekker vind…? Het is top, krokante toast, boter, bieslook, gegrilde sardine.
Top is ook de de aardappel fondant met paprika, olijf en kappertjes, zo top dat we er direct nog een bestellen.
Het wordt saai, want ook de doperwt met zeewier en gerookte peterselie is geweldig,
En zo ook de clams met prei, witlof, amandelolie en een sake-beurre-blanc.
De köfte van hert heeft ook stiekem een beetje lam door het gehakt, en wordt geserveerd met hangop en aalbes, een combi die je terug gaat zien in mijn nieuwe BBQ Bijbel 2.0 (voorjaar ’25).
Je ‘moet’ hier eindigen met een pizza, what’s in a name, en dat wordt een b eetje een gekke, een pizza jambon beurre, met ham, mosterd, cornichons en boter. Als het ding wordt gepresenteerd denk ik WTF hebben we hier nu weer, maar hij is goddelijk, een soort warme jambon-beurre sandwich, alleen het deeg doet aan pizza denken, een trouvaille.
Het terras zit ondertussen vol, we slaan de desserts over en gaan ieder ons weegs. Topavond!
Euro Pizza | Gedempt Hamerkanaal 79 | Amsterdam | bel 020 895 0843