De eerste dag zit erop, t’is weer een feestje. Ieder uur een nieuwe groep van 10 man die in een half uur een receptje koken en opeten. De Gouden Ton schenkt een glaasje (of wij een Nespresso) en iedereen gaat blij weg. Het is wel buffellen, met een klein glazenspoelmachientje en 10 liter warm water, maar het ging prima. We maken bruschetta met gepofte knoflook en doperwten, romige doperwtensoep, kipkebabs met sesam, aardappelkoekjes met crème fraîche en spek, kipkebabs met sesam, viskoekjes en curry van tomaat (de lekkerste).
Gisterenavond ging het gewoon door en waren we om 8 uur klaar. Op dat moment komen Alain (Caron) en Henk Tuyn aanrennen, rechtstreeks van het kooktheater, met een grote pan navarin van poulet de Bresse. ” Juul, gas aan, de kip is nog niet gaar”. In hun slipstream Gilles Faellens (Bachante, heerlijke wijnen), Wil en Anka Janssen (tijdschrift Bouillon) en Fred en Yolanda de Leeuw (truffels). Je begrijpt, binnen 5 minuten was het een wild feest!
Afgetopt bij Bas (Pays Bas, zie restaurantsectie) met heerlijke zuurkool en een mooie Montecristo No 3). Vandaag er weer tegen aan!!