Als ambassadeur van de Brandwondenstichting ben ik betrokken bij de organisatie van hun jaarlijkse gala, dit jaar op 18 mei a.s. We doen dit gala, evenals vorig jaar, bij Hotel Spaander in Volendam, die ons toen werkelijk fantastisch te gast hadden. Ze koken op die avond voor 200 man Volendams/Noord Hollandse gerechten met een kleine twist. Ik help de mannen een beetje, zowel in het creëren als op de avond zelf en heb gemerkt dat er echt ontzettend lekker gekookt wordt in Spaander.
Het menu;
Romige palingsoep met julienne van katenspek
Volendammer zooitje met gerookte aal, Opperdoezer ronde en crème van butter en eek
Gepocheerde tarbotfilet met sauce Nantua met puree van witte kool
Gestoofde kalfswang met gebakken rundersukade, sauce Périgueux en Spaander’s groente garnituur
Spaanders ‘Niemendalletje’, hun kijk op klassieke trifle, met dikke koek en tokkelroom
Cathy Moerdijk doet de wijnen die avond dus dat komt helemaal goed!